Суровото месо често е нещо, с което  много хора всъщност не знаят как да боравят.

Някои от нас просто не са научени как да боравят със сурово месо, докато други просто се справят с него и никога нямат проблем.

Работата със сурово месо изисква грижи и предпазливост. Известно е, че то носи бактерии, които могат да доведат до хранително отравяне и болести. Ето защо има конкретни инструкции за приготвяне на повечето сурово месо до определена температура, преди да го консумирате.

Как съхранявате сурово месо в хладилника? Препоръчваме да използвате долния рафт за съхранение на сурово месо, така че няма шанс някакви капещи сокове да достигнат храната под тях. Също така трябва да помислите дали да използвате чиния или съд, за да запазите и соковете от суровото месо.

Съхранението на сурово месо в хладилника е лесно, но има някои неща, които трябва да знаете. В това ръководство ще ви научим как да го съхранявате правилно.

Тук имаме няколко чудесни съвета и теми, за да можете да сте в безопасност и да сте напълно информирани по темата. Продължавайте да четете, за да научите как да съхранявате сурово месо в хладилника.

Всичко за съхранението на сурово месо в хладилника

Съхраняването на сурово месо трябва да е лесно, нали? Купувате го опаковано от месарницата или местния хранителен магазин и просто го хвърляте в хладилника, докато сте готови да го използвате. Какво още има да се знае?

Докато описанието дотук е основно резюме, има някои други неща, които трябва да имате предвид. Като начало, има ли определен начин той да се съхранява или определено място в хладилника? Колко дълго можете да съхранявате сурово месо в хладилника? Добре ли е суровото месо да бъде разкрито?

Има много променливи, които трябва да имате предвид тук, и само някои най-добри практики, които трябва да знаете. Със сигурност не искате да рискувате да замърсите друга храна в хладилника си или да се справите с хранително отравяне поради неправилно боравене със суровото месо.

Когато съхранявате сурово месо в хладилника, независимо дали поставяте там прясно месо или поставяте месо в хладилника, за да се размрази, трябва да вземете няколко малки предпазни мерки, за да предпазите останалите храни в хладилника от замърсяване.

Най-добре е, ако можете да освободите място за съхранение на суровото месо на долния рафт на хладилника. Ако по някаква причина някакви сокове (кръв/вода/марината) се разтекат от опаковката, това ще гарантира, че те няма да капе надолу в друга храна, която сте съхранили в хладилника. Може да се наложи да почистите рафта си, но няма да има риск от замърсяване.

Другото нещо, което трябва да имате предвид, е, че наистина е най-добре да можете да поставите суровото си месо в контейнер или в чиния, ако е увито в хартиена хартия, особено ако размразявате месото.

Това е просто още един начин да съдържате тези сокове и да ги предпазвате от разпространение. Много често сурово месо се предлага в опаковки от стиропор. Няма да се налага да ги поставяте в контейнер или на чиния, ако имат лек издаден ръб. Ако месото е просто увито в хартия, плик или нещо подобно, трябва да използвате някакъв съд.

Колко дълго можете да съхранявате сурово месо в хладилника?

Има няколко различни вариации на сурово месо. Може да имате пържола или смлян хамбургер, или пиле, или агнешко. Този списък наистина може да продължи доста дълго, а отговорите определено ще варират. Не всяко месо е абсолютно същото, но принципното правило е до 5 дни.

Повечето морски дарове са много ограничени в това колко дълго могат да се съхраняват. Препоръчителният срок за основните мазни риби и черупчести е максимум 3 дни съхранение в хладилник.

Морските дарове са склонни да бъдат по-податливи на размножаване на бактерии, колкото по-дълго се съхраняват. Това е просто заради елемента и средата, от която е дошъл.

Що се отнася до говеждото или свинското месо, тези срокове са подходящи за почти всяка част от месото. Независимо дали имате месо от говеждо месо, пържоли, печено или нещо друго в рамките на тези видове месо, времето преди всичко остава същото като цяло.

Храните, свързани с пилешко и птиче месо, независимо дали става въпрос за гърди, бедра или друго пилешко месо, също имат по-кратък срок. Пилето и морските дарове са едни от най-рисковите храни за кръстосано замърсяване.

Добре ли е месото да остане непокрито в хладилника?

Никога не трябва да оставяте месото си непокрито в хладилника. Дори когато го настроите да достигне стайна температура, ще искате някакво покритие.

Независимо дали сте решили да го покриете с найлоново фолио или капак, важно е да го покриете. Не забравяйте, че суровото месо е среда за размножаване на бактерии. Най-добрият начин да го защитите е да следвате всички препоръки за безопасност.

Не го оставяйте непокрито, тъй като не само може да отглежда бактерии, но и потенциално може да споделя бактерии в хладилника. Както при повечето други предмети, които съхранявате в хладилника, оставянето му непокрито не е чудесна идея.

Допълнителни въпроси

Надяваме се, че това ръководство за съхранение на сурово месо в хладилника е било полезно. Разгледайте нашия раздел за въпроси и отговори за някои допълнителни подробности!

Какви са рисковете от суровото месо?

Бактерии като листерия, салмонела и ешерихия коли са едни от най-големите рискове, свързани със суровото месо. Те могат да причинят заболявания и хранително отравяне. Ето защо е толкова важно правилно да боравите със суровото месо – и да го готвите достатъчно преди ядене!

Добре ли е да оставяме сурово месо в хладилника за една нощ?

Абсолютно, стига да го използвате в рамките на няколко дни и го съхранявате правилно. Най-добрият начин за размразяване на замразеното месо е като го оставите в хладилника така или иначе за една нощ, така че по един или друг начин вероятно ще трябва да оставите сурово месо в хладилника си в даден момент.

Leave a Reply