Не може да се отрече фактът, че пържените картофи са една от най-обичаните храни, особено на децата.

Повечето хора не се притесняват да изхвърлят останалите картофи от обяда или вечерята си, вероятно защото не знаят как да ги претоплят правилно. Но остатъчните пържени картофи могат да бъдат идеалната закуска за всяко време на деня, но просто трябва да знаете как да ги стоплите без да станат неприятни на вкус и на дъвчене.

Когато получите внезапна жажда за пържени картофи и имате остатъци в хладилника си, не е нужно да чакате с години, за да се загрее фурната или да изцапате повече съдове в печката, отколкото е необходимо.

Ако искате да го мушнете възможно най-бързо, винаги можете да им дадете едно бързо нагряване в микровълновата си печка. Разбира се, стига да го направите правилно.

Следователно как да претоплите пържени картофи в микровълновата? Първо ги оставете да достигнат стайна температура, след това сложете пържените картофи върху хартиени салфетки и ги загрейте през интервали от 20 секунди. Добавете малко допълнителна влага, за да сте сигурни, че не изсъхват. Няколко капки зехтин ще свършат работа и ще видите колко по-хубави ще са претоплените ви картофи, за разлика от предишни опити.

Претопляне на пържени картофи в микровълновата

Ще трябва да следвате няколко стъпки, за да гарантирате, че пържените картофи все още имат страхотен вкус, когато се претоплят в микровълновата, и не са прекалено влажни или прекалено сухи.

Когато претопляте пържени картофи в микровълновата, трябва да добавите малко допълнителна влага. За пържени картофи трябва да направите това със зехтин.

Като накапвате малко зехтин над пържените картофи, преди да ги поставите в микровълновата, ще има по-голям шанс те да се окажат хрупкави, а не влажни.

Зехтинът е ключът, за да гарантирате, че нямате влажни, мокри пържени картофи от микровълновата. Можете също да използвате олио, ако нямате зехтин.

Ето как да претоплите пържени картофи в микровълновата:

  1. Извадете пържените картофи от хладилника и ги оставете да престоят на стайна температура за 15 минути.
  2. Поставете две или три хартиени кърпи върху чиния или директно в микровълновата печка.
  3. Поставете пържените картофи върху хартиените кърпи, но не забравяйте да ги разстилате, така че да не се допират или да се припокриват.
  4. Намажете малко зехтин или олио върху пържените картофи, точно толкова, че да им придадете леко покритие.
  5. Поставете чинията с пържените картофи в микровълновата и ги претопете на 20-секундни интервали, докато достигнат правилната температура.
  6. След като се загреят до правилната температура, извадете пържените картофи от микровълновата и отстранете хартиените кърпи.

Използването на микровълнова фурна за претопляне на пържени картофи е най-бързият начин да го направите. Не е нужно да чакате фурната да се загрее предварително, когато можете да оставите пържените картофи в микровълновата за няколко секунди.

Единственият проблем при използването на микровълновата е, че пържените картофи могат да станат мокри, ако не ги приготвите правилно.

Колко дълго можете да държите пържени картофи в хладилник, преди да ги претоплите?

Както всяка храна, пържените картофи могат да се съхраняват в хладилника за известно време, преди да станат опасни за ядене.

Когато се съхраняват в хладилника, пържените картофи са поставени в плитък, херметичен съд. Като алтернатива те могат да бъдат увити плътно в пластмасова обвивка или алуминиево фолио.

Ако се съхраняват правилно по този начин, пържените картофи могат да останат в хладилника за период от 3 до 5 дни.

След като претоплите пържени картофи, не трябва да ги претопляте отново. Това крие риск от растеж на бактерии, без значение колко горещо ги претопляте в микровълновата.

За да сте в безопасност, съхранявайте пържените картофи в хладилника, съхранявайте правилно до 5 дни и ги претопляйте само веднъж.

За още безценни съвети за правилното съхранение и боравене с различни храни, натиснете тук.

Leave a Reply