За разлика от повечето видове бърза храна, остатъчна пица може да се яде и студена. Почти сме сигурни, че всеки, който е живял както трябва през двайсетте си години, поне веднъж се е събудил меко казано пребит от предната вечер и е отишъл право към полуотворената кутия без да пробва каквито и да е методи за претопляне на пица.

Но повторното загряване на пицата е невероятно просто и прави цялото преживяване толкова по-добро. Представете си, че студеното парче в ръката ви в момента е вкусно горещо, а кашкавала направо бълбука, сякаш току-що излиза от фурната.

Можете да пресъздадете това в собствения си дом. Всеки ден, ако наистина искате. Ето как.

1. Претопляне на пица на тиган

Първият метод, който можете да използвате за претопляне на пицата си, е нещо, което може би не сте обмисляли – с помощта на тиган.

Този метод е идеален, ако загрявате само парче или две, и е чудесен, защото бързо постигате хрупкавостта, която търсите.

 1. Започнете с нагряване на тиган с незалепващо покритие на висока температура за минута-две.
 2. Намалете температурата до средна, след което добавете пицата си.
 3. Гответе само няколко минути, след което сервирайте направо от тигана.
 4. Има трик, който можете да пробвате, ако харесвате топено сирене. Покриването на тигана ще помогне да се разтопи сиренето, разположено отгоре на пицата.

2. Претопляне на пица на фурна

Ако имате повече остатъци, най-добрият вариант е да използвате фурната.

 1. Загрейте предварително до 200 градуса.
 2. Използвайте плоска тава за печене.
 3. Поставете пицата върху тавата с хартия за печене и гответе около 10 минути.
 4. Проверете пицата. Сигурен знак, че е готова за премахване, е когато сиренето започне да бълбука, но можете щастливо да я извадите и преди това, ако предпочитате.

Има един метод, който е напълно идеален за повторно загряване на пица, който също е отметен от науката, но има два въпроса. Необходима е решетка с капак или тиган с капак, инструменти, с които някои от нас може да не разполагат.

 1. За да се затоплите по този метод са необходими 30 минути. Но ще получите абсолютно вкусен краен резултат. Според нас си струва.
 2. Първата стъпка и това е важно, е да поставите парчетата пица върху вашата решетка или тиган, преди да включите топлината. Това помага да се спре изсушаването на парчетата, докато се готвят.
 3. Включете котлона на средна топлина.
 4. Покрийте и оставете за около 30 минути.
 5. Когато дойде време за сервиране, бъдете внимателни. Под капака ще има изненадващо количество пара.

Този метод е идеален поради няколко причини.

 1. Фактът, че пицата се затопля отново от студена, вместо да се слага в гореща тиган, предотвратява изгарянето й отвън и изсушаването отвътре.
 2. Има процес, наречен ретроградация, който е научният термин за забавяне. Това е причината да поддържате температурата си средна под точката на кипене на водата. Това не позволява на водата да напусне тестото, докато се изпарява, поддържайки го влажно и вкусна.
 3. Водата, която се изпарява, остава под покритието, което сте предоставили, което работи за навлажняване на сиренето и гарнитурата. Плюс това, малко вода всъщност помага на кората да остане добра докато се готви.
 4. Всичко това взето заедно означава, че пицата ви ще бъде (почти) толкова вкусна, колкото когато е била приготвена за първи път.

3. Микровълнова печка

Въпреки че няма закон против загряване на пицата ви в микровълновата, не бихме го препоръчали.

Този метод за претопляне на пица може да е бърз, но съставът на тестото за пица означава, че това, което излезе от другата страна, ще бъде дъвкателна, неапетитна каша.

 

Ако този гайд Ви бе полезен, но търсите решение за претоплянето на други видове бърза храна, вижте инструкциитени за претопляне на МакДоналдс ТУК, а за KFC и различните видове пържено пиле ТУК.

Leave a Reply