Продължаваме наръчника си за претопляне на бърза храна с може би втората най-популярна компания след МакДоналдс – KFC.

Aко си като мен, когато чуеш пържено пиле, се сещаш за KFC – вездесъщата храна в света на бързото хранене. Дори ако родният ви град няма ресторант на KFC, определено може да намерите пиле на която и да е марка във всеки квартален магазин.

Ето защо е важно да знаете как да претопляте пържено пиле, тъй като пилето е ястие, което може да бъде доста фино.

Претопляне на хрупкаво пържено пиле, подобно на това, което получавате от KFC, без да изсъхва, може да бъде изненадващо сложно. Ето най-добрите методи и как да ги изпълните.

Претопляне на KFC във фурната

Най-добрият метод за претопляне на KFC е във фурната, като така можете да запазите влажността на пилето, като го шатрирате с алуминиево фолио.

Шатрирането буквално означава да създадете малка палатка от фолиото и да го поставите върху тавата, върху която е поставено пилето. Така то помага за задържане на влагата и предпазва от прегряване.

  1. Загрейте фурната си до 180 градуса
  2. След като фурната се загрее, поставете пилето върху тава и палатка с фолио
  3. Гответе около 10 минути
  4. Проверявайте пилето си на всеки няколко минути, тъй като различните парчета могат да се претоплят с различна скорост

По принцип по-дебелите парчета пиле ще отнемат повече време, отколкото по-тънките парчета, но е лесно да проверите дали са готови. Просто отворете по-дебело парче пилешко месо и се уверете, че е затоплено, и ако е така, вие сте готови да ядете.

Претопляне в микровълнова

Въпреки че можете да претоплите пилето си в микровълновата, като при повечето бързи храни, това не е идеално решение.

Ако нямате друг избор, има начин да го направите без да завършвате с мокра, тъжна храна.

  1. Първо извадете пилето от хладилника и го оставете да престои на стайна температура поне 5, за предпочитане 10 минути. Това позволява температурата да се изравни и се минимизира количеството загуба на влага от иначе бързата промяна на температурата в микровълновата.
  2. Увийте пилето в хартиена кърпа, за да не попие пилешкото месо от влагата в околната среда в микровълновата печка и да стане влажно.
  3. Загрейте пилето на периоди от по 30 секунди, като проверявате между сесиите, докато не е топло, но не прекалено горещо. Нагряването му по този начин ви позволява да уцелите сладкото място между хладно и вряло.

И така, това беше наръчника за претопляне на KFC и всеки друг вид пържено пиле. Ако Ви интересува как да претоплите Макдоналдс натиснете ТУК, а за претопляне на пица – ТУК.

Leave a Reply