За някои хора пудрата захар е една от онези съставки, които купуват отново и отново, защото бързо я изразходват. На други им е трудно да използват цял пакет и търсят най-добрия метод за съхранение, за да не се развали, преди да могат да я използват. Тук идва въпросът можете ли да замразите пудра захар?

Можете да замразите пудра захар, но не е необходимо, защото това може да създаде бучки след размразяване. Пудрата захар може да се държи вкъщи за неопределено време, когато се съхранява правилно на хладно и сухо място в добре затворен съд, така че това е препоръчителният вариант за съхранение.

Замразяването просто не е най-добрият начин за съхраняване на този продукт. Ако го съхранявате правилно, той ще се запази за години или дори за неопределено време в килера ви. И така, защо ви е да замразите пудра захар?

Кой е най-добрият начин за съхранение на пудра захар?

Ако сте някой, който използва пудра захар често, няма нужда да предприемате допълнителни стъпки като замразяване. Просто следвайте тези правила.

  1. Съхранявайте на сухо и хладно място. Влажността е най-лоша за пудрата захар, тъй като я кара да се сгъсти. Също така сладкарската захар е много чувствителна към топлина. Лесно може да се стопи, да загуби гладкостта си и евентуално да се развали.
  2. Съхранявайте в добре запечатан контейнер. Това ще запази вредителите далеч и ще гарантира свежестта на захарта.
  3. Съхранявайте далеч от силно ухаещи подправки. Пудра захар с аромат на канела може да работи за някои десерти. Но захар, миришеща на кимион или куркума, няма да подпомогне вашите печива.

Ако не използвате пудра захар често и просто искате да я съхранявате правилно, така че да се запази добре, ето какво трябва да направите:

  1. За неотворени опаковки увийте плътно с няколко слоя пластмасова обвивка и съхранявайте захарта на хладно и сухо място.
  2. Ако вече сте отворили опаковката, прехвърлете захарта в запечатваема пластмасова торбичка и изтласкайте колкото може повече въздух. Запечатайте пакетчето и я поставете в друга плътно уплътняваща торба.

Можете ли да замразите пудра захар?

Технически можете да замразите пудра захар. Въпросът е, защо бихте направили това? Срокът на годност на пудрата захар, както и при много други захари, е дълъг. А смисълът на замразяването на храната е да удължите срока на годност.

Но това не е единствената причина, която бихме ви препоръчали да не замразявате пудра захар. Замразяването на пудра захар и размразяването й преди употреба може да създаде влага в нея. Това ще доведе до бучка захар на прах.

Най-добрият начин за замразяване

Както казахме, технически можете да замразите пудра захар, но вероятно не искате или не трябва.

Ако обаче сте решили да замразите пудра захар, за да видите какво се случва, ето как да го направите:

  1. Поставете пудрата захар в херметична пластмасова торбичка.
  2. Изхвърлете излишния въздух.
  3. Увийте със слой пластмасова обвивка за допълнителна защита.

Що се отнася до неотворена торбичка пудра захар, обвийте я с няколко слоя хранителна обвивка за защита.

Въпреки че, ако планирате да извадите малко наведнъж, може да искате да продължите и да прехвърлите захар на прах в контейнер за повторно затваряне, за да спестите време по-късно.

За да използвате замразена пудра захар, изсипете колкото е необходимо на чиния или лист за печене и я разстелете. Поставете останалата захар обратно във фризера.

Ако оставите цялата замразена опаковка захар на стайна температура, вътре в торбата ще се образуват водни капчици в резултат на температурни промени.

Избягвайте повторно замразяване на пудра захар.

А ако искате да научите правилните методи за съхранение на брашно, кликнете тук.

Leave a Reply