Ако сте човек, който вярва, че няколко бадема на ден държат лекаря далеч, най-вероятно купувате бадеми на едро. Но рискувате всички тези ядки да се развалят, ако не знаете как да ги съхранявате правилно.

Можете ли да замразите бадеми? Да, можете да замразите бадеми. Тъй като бадемите съдържат масло, те се развалят при топли температури или дори стайна температура, така че замразяването е най-добрият метод за съхранение. Бадемите ще издържат до 24 месеца във фризера, но трябва да се съхраняват в херметичен съд, който да ги предлази от влага или въздух.

Тази статия е най-доброто ръководство за замразяване на бадеми. Продължете да четете стъпка по стъпка инструкциите как да замразите бадеми, както и как да използвате замразени бадеми и как да откриете, че са се развалили.

А можете ли да замразите шамфъстък? Научете ТУК.

Кой е най-добрият начин за съхранение на бадеми?

Бадемите са чудесна закуска и здравословно допълнение към вашата диета. По този начин да имате под ръка торба бадеми без черупки винаги е добра идея.

Работата е там, че понякога изваждате шепа бадеми, за да хапнете, за да разберете само, че са остарели. Или по-лошо, може да откриете, че вашите бадеми са гранясали и плесенясали.

Ако не съхранявате бадемите правилно, те скоро ще изсъхнат, ще потъмнеят на цвят и всички ще загубят хрупкавата текстура, която толкова обичате. В най-лошия сценарий в бадемите ви също може да има насекоми.

И така, как трябва да съхранявате бадеми, за да удължите срока им на годност и да избегнете неприятни изненади?

Тъй като бадемите са богати на масла, те се развалят доста лесно. За да предотвратите по-бързото разваляне на бадемите, трябва да осигурите следните условия при съхранение на бадеми:

  1. Студени температури
  2. Суха среда
  3. Няма драстични температурни промени

Ако държите бадемите си на топли температури, рискувате да изгният. Ако ги съхранявате някъде на влажно, те най-вероятно ще мухлясат.

Също така е важно бадемите да се съхраняват в добре запечатан контейнер или торба, тъй като бадемите, както и другите ядки, са склонни да абсорбират миризми.

Съхранение на сурови бадеми

Най-добре е да съхранявате сурови бадеми при по-ниски температури, особено ако искате да удължите срока на годност възможно най-дълго. Просто прехвърлете бадемите в херметически затворена торбичка или контейнер и ги съхранявайте в хладилника.

Съхраняване на печени бадеми

Ако вашите бадеми са печени или подправени, добре е да проверите препоръките за съхранение на опаковката.

В повечето случаи можете да държите печените бадемови закуски на стайна температура. Единственото нещо, за което трябва да се погрижите, е добре затвореният контейнер или торба.

Ако бадемите идват в запечатваща се торба, оставете ги там. Но ако опаковката не е достатъчно херметична, прехвърлете бадемите в съд с плътно капаче или торбичка Ziploc.

Във всеки случай, ако не можете да намерите инструкции за съхранение, хладилникът винаги е оптимален избор.

Можете ли да замразите бадеми?

Както вече споменахме, най-добрият начин за съхранение на бадеми, както сурови, така и печени, е при по-ниските температури.

Въпреки че съхраняването на бадеми в хладилник е чудесен начин да ги запазите свежи и да удължите срока на годност, можете също да замразите бадемите, за да издържат много по-дълго и да се запазят по-добре.

Ако сте човек, който не яде бадеми толкова често или просто имате твърде много от тях, продължете и ги замразете. Няма да е нужно да се притеснявате твърде много за условията на съхранение. Първоначално ще трябва да опаковате бадемите и това е всичко.

В допълнение към това значително ще удължите срока на годност на тези богати на протеини и пълни с хранителни вещества ядки.

Замразяването на бадемите унищожава ли хранителните вещества?

Замразяването е вторият най-добър (ако не и най-добрият) метод за съхранение на бадеми. Той не само удължава срока на годност на тези ядки, но и ги запазва свежи.

Замразяването не влияе върху съдържанието на хранителни вещества в бадемите. Бадемите са богати на омега-3 и мононенаситени мазнини и би било жалко да се намали тяхната хранителна стойност в резултат на неправилното им съхранение.

Това, което прави бадемите и ядките като цяло добри за замразяване, е, че имат много малко водно съдържание. Последното е причината, поради която замразената храна променя структурата си и губи хранителни вещества.

Тъй като съдържанието на вода в бадемите е много ниско, за да предизвика текстура и хранителни промени, замразяването на бадеми е безопасен и надежден метод за тяхното съхранение.

Ако опаковате и съхранявате ядките правилно, те ще запазят своя вкус, хрупкавост, свежест и хранителна стойност дори след размразяване.

Как да замразите бадеми? – стъпка по стъпка

Замразяването на бадеми е доста лесно. Ето как да го направите:

  1. Поставете олющените бадеми в херметически затворен съд или торба.
  2. Изтласкайте излишния въздух от чантата.
  3. Затворете плътно торбата или контейнера. Това ще гарантира, че ядките не поемат никакви миризми.
  4. За допълнителна защита поставете контейнера или торбата с бадеми в друга торба или закрепете капака или затварящата част на торбата с найлоново фолио.

Ако бадемите са в неотворена опаковка, която е плътно затворена, съхранявайте ги в оригиналната опаковка.

Как да използвате замразени бадеми?

Размразяването на бадеми е просто и няма да ви отнеме много време. Всичко, което трябва да направите, е да извадите необходимото количество бадеми от фризера и да го оставите да престоят при стайна температура.

Можете ли да замразите накиснати бадеми?

Някои хора предпочитат накиснатите бадеми, за да ги направят по-меки. Накиснатите бадеми също се усвояват по-лесно и са особено полезни за тези, които искат да получат всички хранителни вещества от тези ядки.

Но можете ли да замразите накиснатите бадеми?

Да, можете да замразите накиснатите бадеми. Но ако искате да съхранявате накиснати ядки за по-късна употреба, основното правило е да ги оставите да изсъхнат, преди да ги поставите във фризера.

Колко дълго издържат бадемите във фризера?

Бадемите с черупки ще издържат една година в хладилника и от 18 до 24 месеца във фризера. Бадемите без черупки, както са повечето по магазините, също ще запазят най-добрите си качества за около 2 години.

С това казано, всичко зависи от качеството на ядките преди замразяване, както и от вашата техника на замразяване.

Влошават ли се замразените бадеми?

Ако температурата на вашето студено съхранение е постоянно 0 ° F, има шансове да запазите бадемите завинаги. Качеството на замразените храни обаче се влошава с времето. Също така, защо да държите тази суперхрана във фризера си и да не правите нищо с нея?

Бадемите в крайна сметка се развалят. Без значение къде сте съхранили бадемите си и дори да сте го направили правилно, препоръчваме ви да огледате ядките отблизо, преди да ги изядете.

Особено ако правите нещо с големи количества бадем, не рискувайте да оставите цялото си време, усилия и други продукти да отидат на вятъра.

Ето признаците, че бадемите са се развалили:

  1. Лоша миризма. Дайте на бадемите тест с подушаване. Ако миришат на лошо масло, бадемите ви не са добри за ядене.
  2. Горчивина. Миризмата на бадеми не е достатъчна, за да се види дали са добри или не. Важен е вкусът. Ако бадемите имат горчив или гранясал вкус, те са се развалили.
  3. Мухъл и тъмни петна. Ако върху бадемите има плесен, те трябва незабавно да се изхвърлят.

 

За още подобни статии и ръководства за замразяване или съхранение на храни, натиснете върху съответните думи.

Leave a Reply