Краставиците са поредната вкусна лятна храна, която ежедневно ядем в домовете си. Не бихме ги нарекли лятно лакомство, а по-скоро перфектното допълнение към всяка салата или добър разхлаждащ зеленчук.

Ако жадувате за нещо хрупкаво, но не искате да хапвате чипс, опитайте с краставица. Можете да ги потопите в различни сосове или да добавите любимия си дресинг, ако имате нужда от допълнителен вкус. Много хора използват краставици за приготвяне на мезета и нисковъглехидратни добавки за сандвичи.

Трябва ли краставиците да се съхраняват в хладилник и какви са правилните методи за съхранение на краставици? Краставиците не трябва да се охлаждат, ако не са били нарязани. Нарязаните краставици е най-добре да се съхраняват в хладилник, но целите краставици трябва да се държат на стайна температура. Краставиците могат да издържат 2-3 седмици при стайна температура, но може да издържат само една в хладилника.

Различните сайтове предлагат много разнопосочна информация, но истината е, че краставиците, които не са били нарязани, всъщност се справят по-добре при стайна температура, отколкото при студената температура на хладилника.

В това ръководство ще ви преведем през всичко, което трябва да знаете за правилното съхранение на краставиците, включително как и къде да ги съхранявате. Ще разгледаме и допълнителна информация за това колко дълго издържат краставиците и съвети за поддържането им на свежест.

Продължавайте да четете, за да научите за краставиците, охлаждането и много повече. Ако имате интерес към допълнителна информация за прекрасни добавки към краставиците като чесън например, натиснете ТУК.

Пълно ръководство за съхранение на краставици

Краставиците са едно от нещата, които хората често смятат, че трябва да се съхраняват в хладилника. Експертите обаче ни казват, че може би хладилникът всъщност не е най-добрата идея за грижа за краставиците.

Въпреки че съхраняването на краставици в хладилника не е непременно вредно за тях, това всъщност може да намали времето, в което те остават добри, преди да се наложи да бъдат изхвърлени.

Изглежда, че когато краставиците, които не са нарязани, се съхраняват при температури под 50 градуса, всъщност им е доста трудно.

Краставиците са чувствителни по природа и тези по-ниски температури могат да съкратят срока на годност на вашите краставици. По-добра идея е просто да ги съхранявате при стайна температура. По този начин те ще продължат много по-дълго.

Когато се съхраняват на стайна температура, краставиците ще издържат средно 2-3 седмици, но когато се съхраняват в хладилника, краставиците обикновено няма да издържат повече от седмица.

Можете да замразите краставиците или да ги консервирате. Можете и да ги мариновате. Когато ги замразявате, трябва да внимавате как боравите с тях след фризера, за да не станат мокри.

Докато цели краставици могат да се съхраняват при стайна температура, хората ще ви кажат да съхранявате нарязани краставици в хладилника. Има обаче начини за заобикаляне на това и специфични начини да ги запазите свежи.

Ще влезем в тези подробности по-късно в ръководството.

Как да запазите краставиците свежи

Най-добрият начин да поддържате краставиците свежи е да ги съхранявате на стайна температура. За необрязани краставици не е нужно да правите нищо специално. Можете просто да ги съхранявате навсякъде, където съхранявате други плодове и зеленчуци на стайна температура.

Поставете ги във вашата купа за плодове и зеленчуци или висяща кошница. Поставете ги на специално място на вашата маса или плот. Това наистина зависи от вас!

Препоръчваме да не ги оставяте просто да се мотаят постоянно на пряка слънчева светлина, тъй като прекомерната топлина може да бъде фатална за всеки тип храна.

Ключът е да ги държите на хладно, но не на студено. Така че съхраняването им в килер или изба също може да е добър вариант. Най-доброто място за съхранение е някъде по-топло от 10 градуса, но не прекалено топло.

Не забравяйте да ги поддържате сухи. Можете да ги почистите и изсушите и да ги съхранявате в някаква торба. Използването на чанта ще им осигури само допълнителен слой защита.

Ако обаче сте готови да охлаждате цели краставици, имаме няколко съвета как да ги поддържате свежи в хладилника:

Съвети за съхранение на краставици в хладилник

Ако решите, че 1 седмица свежест е достатъчно добра за поне някои от вашите краставици, имаме няколко съвета, за да го направите възможно най-успешно. Пък и можем да се съгласим, че студените хрупкави краставици са много по-вкусни от по-меките, които не са охладени.

Ако съхранявате краставиците си в хладилника, препоръчваме да ги съхранявате в най-топлата част на хладилника. Знаем, че това не е нещо, което обикновено чувате, когато става въпрос за охлаждане.

Това означава да ги държите далеч от вентилатора. Може да помислите и за близостта им до фризера. Например, ако вашият фризер е отстрани, дръжте краставиците си по-далеч от страната, която докосва фризера.

Освен това можете да вземете някои допълнителни предпазни мерки. Следният метод ще ви помогне да запазите свежи краставици, когато се съхраняват в хладилника:

  • Увийте всяка краставица в индивидуална хартиена кърпа.
  • Поставете увити краставици в херметически затворен контейнер или торба за съхранениe.
  • Съхранявайте краставици като тази в хладилника до около седмица.

Ще забележите, че това не удължава срока на годност в хладилника допълнително, но това, което прави, е да помогне на тези краставици да вкусят свежи и свежи, като същевременно им позволява да бъдат охладени.

След това, ако работите с нарязани краставици, ще намерите съвети за запазването им в прясно състояние в следващия раздел.

Как да съхранявате нарязани краставици

Различни начини за нарязване и съхранение на краставици.
Различни начини за нарязване и съхранение на краставици.

По принцип има два различни метода за работа с нарязани краставици, за да ги запазите свежи и свежи.

Можете да ги съхранявате в хладилника в херметически затворен съд. Просто имайте предвид колко кратък е прозорецът ви за хранене сега. Това е чудесен метод, но студената температура на хладилника е неподходяща за тези нарязани краставици, така че може да ги използвате само за 3 дни.

Освен това, ако съхранявате нарязаните си краставици в торбичка за замразяване или безопасен за замразяване контейнер, като същевременно ги държите в хладилника, всъщност може да извадите още няколко дни от тях. Колкото по-дълго обаче се оставят в хладилника, толкова повече качеството ще намалее.

Ето нашата препоръка за съхранение на нарязани краставици:

  1. Нарежете краставици до желаната дебелина. 
  2. Поставете нарязаните краставици в контейнер или буркан от някакъв вид.
  3. Препоръчваме да ги подреждате на слоеве.
  4. Поставете сгъната хартиена кърпа върху отвора на контейнера. Не е необходимо да поставяте капак върху контейнера.
  5. Обърнете контейнера с главата надолу, подпрян върху хартиената кърпа. Хартиената кърпа попива излишната влага и поддържа краставиците свежи.
  6. Съхранявайте по този начин до 5 дни за пресни краставици всеки път!

Както можете да видите, тази препоръка добавя поне няколко дни към свежия характер на краставиците. Това е чудесен начин да ги запазите по-дълго свежи!

Ако тази статия Ви бе полезна, разгледайте и другите ни подобни ръководства за замразяване, размразяване и претопляне.

Leave a Reply