Всички сме го правили. Всеки е имал случай, в който купува твърде много бърза храна за вкъщи и не успява да я изяде. Може би някой не се е появил за вечерната среща или просто сте се почувствали много по-гладни, когато поръчате, отколкото когато е време за ядене.

Така или иначе тези случаи завършват с купчина храна, която не искате да изхвърляте, но не можете да изядете на момента. И тогава започвате да се чудите дали храната ще става за ядене, ако я претоплите по-късно.

Специално за тези случаи сме подготвили подробни насоки за най-популярните видове бърза храна в България. Разделили сме ги на отделни части, като наръчниците включват:

 1. Макдоналдс
 2. Пица
 3. KFC и подобни храни, чиято основа е пържено пиле
 4. Фиш енд чипс

Претопляне на Макдоналдс

Ще започнем с Макдоналдс. Макдоналдс е безспорната мега верига за бързо хранене и се съмнявам да има някой, който не е ял от там.

Но можете ли да претоплите бързата храна на Макдоналдс?

Да, можете. Храната на Макдоналдс като цяло е доста подходяща, когато става въпрос за повторно загряване, с методи, които запазват отчетливите вкусове и текстури на храната им, които всички ние познаваме и обичаме.

Сега ще представим най-добрите методи за претопляне на макдоналдс като сме разделили методите според различните популярни храни.

Претопляне на Макдоналдс: Бургери

Най-добрият инструмент за загряване на всеки бургер е вашата стандартна кухненска фурна. Постоянната топлина на фурната осигурява равномерно подгряване и няма да изгори външния слой на бургер или да ви остави с намокрена, мазна баничка от Макдоналдс.

Препоръчва се също да се де-конструира бургерът, ако е възможно, за да се нагреят всичките му съставни части. Това ви осигурява приятен равномерно загряване и запазва колкото е възможно повече от оригиналния вкус.

 1. Съхранявайте бургерите си в качествен херметичен контейнер в хладилника, докато се наложи, и го извадете 10 минути преди да искате да го загреете отново, за да може да поседи на стайна температура.
 2. Загрейте фурната си до 180 градуса.
 3. Поставете разглобения бургер върху тава с хартия за печене.
 4. Извадете салатата и колкото може повече от соса в бургера. Поставете ги на сигурно място, за по-късно или ако имате еквиваленти, не се колебайте да замените марулята и доматите с пресни
 5. Загрейте бургерите за около 6 – 7 минути.
 6. Ако все още не е готово по ваш вкус след 7 минути, продължете да нагрявате и проверявайте на всеки 30 секунди до минута
 7. Възстановете бургера и се насладете

Загряването на чийзбургер или бургер е едно и също, независимо от къде е. Просто следвайте тези стъпки и можете да имате бургер, който е също толкова добър, колкото когато сте го купили.

Претопляне на Макдоналдс: Картофки

Загряването на пържени картофи на Макдоналдс е измамно просто.

По принцип видяхме препоръки за използване на микровълнова печка. Това обаче не е най-добрата опция в повечето случаи, защото неправилното претопляне в микровълнова фурна често води до влажни картофки без никаква хрупкавост.

Вместо това пресъздайте това как са били приготвени. Използвайте фритюрник или ако нямате фритюрник, подходящ е и тиган с олио и средно силен огън.

Трябва да отнеме само 3 до 5 минути, за да се претоплят пържените картофи. Търси се само загряване и връщане на хрупкавата им характеристика.

Претопляне на Макдоналдс: Пилешки хапки (McNuggets)

Докато популярните McNuggets също могат да се нагряват в микровълновата печка, има опасност да станат леко гумени и трудни за дъвчене.

Фурната е най-добрият избор за претопляне на пилешки хапки.

 1. Задайте на 180 градуса и поставете хапките в тава с място между всяка
 2. Когато фурната загрее, поставете тавата и гответе не повече от 10 минути. По-дълго нагряване може да изсуши хапките ви.

Закуски от Макдоналдс

Кифлите на Макдоналдс могат просто да бъдат хвърлени във фурната върху поднос за около 10 минути на 180-градусова топлина, докато не се затоплят вътрешно.

Макмъфините с яйце и наденица са различен звяр. Ако бързате, настройката за повторно загряване е опция на микровълновата е опция, но може да се окажете с мокър хляб и гумено яйце.

Ако е възможно, използвайте същия метод на фурна – 180 градуса топлина за около 15 минути. Не забравяйте първо да де-конструирате мъфините и да поставите всяка съставка върху тава с малко пространство около нея, за да може да диша.

След като са горещи, сглобете повторно и се насладете.

Ябълков пай от Макдоналдс

Отново, докато можете да подгреете ябълков пай в микровълновата печка, не се препоръчва. Този път не защото това може да го развали. Всъщност ябълковите пайове в микровълновата са доста добри.

Вместо това всъщност е опасност за здравето. Начинът, по който микровълновата загрява храната и ябълковият пай не си пасват и обикновено ябълковата смес в центъра на пая е с температура, значително по-висока от останалата част от пая. Това означава, че може да отхапете от пай, който всъщност е хладък отвън, и да изгорите вътрешността на устата си от съдържанието.

 1. Вместо това предварително загрейте фурната си на 100-120 градуса, след което гответе ябълковия пай за около 10 минути.
 2. Оставете за няколко минути след готвене, за да се охлади малко.

 

Това беше първата част на подробния ни наръчник за претопляне на бърза храна. Сега вече знаете как да правилно да изпълните правилно претопляне на Макдоналдс. Ако ви интересува претопляне на пица и KFC , натиснете върху съответната храна и ще се прехвърлите върху точната страница.

Leave a Reply